Teknoloji

Karbonu Yakalamak ve Dönüştürmek için Uygun Maliyetli Sistem

İklim krizi, gezegenimizi ve türümüzü tehdit eden en büyük sorunlardan biridir. Ancak yine de ciddiye alınmıyor. Politikacılar ve şirketler karbon sıfır hedefleriHer geçen yıl etkilerini azaltmaya çalışsa da krizin etkileri daha net hissedilmektedir.

Ayrıca zaman geçtikçe alınan önlemlerin etki oranı da azalmaktadır. Tam da bu nedenle, karbon salınımını azaltmanın yanı sıra salınan karbonu yakalayıp dönüştürme sürecini de gerçekleştirebilecek teknolojilere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu tür sistemler zamanla geliştirilmiş olsa da temel gereksinim farklı endüstrilere uyarlanabilen ‘maliyet etkin’ sistemler geliştirmek.Devam eden bir proje bu noktada büyük bir adım atmış gibi görünüyor.

Karbon yakalanabilir ve dünyadaki en yaygın kimyasallardan biri olan metanole dönüştürülebilir;

Pasifik Kuzeybatı Ulusal Laboratuvarı’ndaki bilim adamları, çalışmalarıyla Karbon yakalamayı daha erişilebilir ve uygun fiyatlı hale getirme çabalarında büyük bir atılım onlar yaptı. Küçük bir kabin büyüklüğündeki karbon yakalama ve dönüştürme sistemi, karbonu yakalayıp işler ve ardından onu metanole dönüştürür.

Bu tıbbi sistemlerin yaygınlaşmasının önündeki en büyük engel, salınıma neden olan sektörlerin maliyetlerinin yüksek olmasıdır. Ancak geliştirilen yeni sistem ile karbonun metanole dönüştürülmesi ve Düşük maliyet aynı zamanda farklı departmanlar için bir teşviktir.olarak tahsil edilir.

Metanol, yapı malzemelerinden otomobil modüllerine kadar pek çok üretim sürecinde kullanılmaktadır;

Bu, farklı departmanlardaki üreticilerin bu sistemle hem karbon emisyonlarını azaltmalarına hem de karbon sıfır hedeflerine ulaşmalarına olanak tanır. metanol üretin, kullanın veya satın.izin verir.

Yeni sistem, kömür, gaz veya biyokütle yakıtlı elektrik santrallerinin yanı sıra çimento fabrikaları ve çelik fabrikalarına uyacak şekilde tasarlanmıştır. Gelecekte, CO2 moleküllerini yayılmadan önce yakalayarak karbonu ayrıştıran ve dönüştüren sistemler geliştirme ve yaygınlaştırmaamaçlanmaktadır.

etimesgutajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu