Haber

Diyarbakır’da Eylem ve Etkinlikler 4 Gün Yasaklandı

Diyarbakır’da toplantı, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, el ilanı veya broşür dağıtma, poster veya pankart asma gibi eylem ve etkinlikler 4 gün süreyle yasaklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İmralı Cezaevi’nin bulunduğu Bursa’da “Sözde İmralı tecridine karşı Gemlik’e özgürlük yürüyüşü” başlıklı toplu eylem ve etkinlik gerçekleştirileceği belirtildi. Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın cezasının infaz koşulları gündemde. Açıklamada, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, broşür veya broşür dağıtma, poster veya pankart asma gibi hareket ve faaliyetlerin 22 Kasım saat 23.59’a kadar 7 gün süreyle yasaklandığı belirtildi. .

Diyarbakır’daki eylem ve etkinlikle ilgili katılım-geçiş olabileceği veya bu ilde eylem ve etkinlik yapılabileceğinin değerlendirildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kamu düzeni ve güvenliği bozulabileceğinden, can ve mal güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının, tasarruf güvenliğinin ve kamu yararının, açık alanlarda yapılması amaçlanan faaliyetlerin (toplantı, yürüyüş, basın) sağlanması zorlaşacaktır. tahliye, açlık grevi) söz konusu eylem-faaliyetle sınırlı olmalıdır. Her türlü eylem (oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, broşür/broşür dağıtma, poster/afiş asma vb.), İl ve ilçe mülki amirliğimiz bünyesinde söz konusu faaliyete (Jandarma bölgesi dahil) katılmak isteyenler veya diğer illerden faaliyete katılmak isteyenler. 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17 ve 19. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/A, B ve C maddeleri yeterince karşılanmaktadır. “Kasım saat 00.01’den 19 Kasım saat 23.59’a kadar 4 gün süreyle yasak.”

golbasi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu